Utan Cindy men stor uppslutning

Den utannonserade Anatomi- och Handlerkursen med Cindy Pettersson fick snabbt göras om då vi tyvärr på fredagen fick beskedet att Cindy hastigt blivit sjuk och inte kunde komma. Tack och lov hade vi klubbens "egen" osteologiprofessor Elisabeth Iregren att förlita oss på och med lite pusslande fick vi ändå en full dag för våra medlemmar.

Morgonen startades med frallafrukost och därefter tog Elisabeth över scenen. Med en mycket intressant och givande berättelse om hundens historia och den historiska hundens förhållande till människan underhöll hon oss fram till lunchpausen. Många synpunkter och nya frågeställningar luftades och rätt som det var blev det dags för "läxförhör" i form av en väl uttänkt frågesport om förmiddagens ämne. Vinnaren Kerstin Pihlgård hade 13 rätt av 13!

Efter lunchen - som alltid väl tillagad av vår kock Kalle Larsson - diskuterade vi hur taxen är uppbyggd och vad som är rätt och fel i anatomin. Därefter följde ringträning där vi passade på att ge varandra konstruktiv kritik och så avslutades dagen med fika och trivsam samvaro.

Stort tack till er alla som kom och gjorde dagen till en toppenaktivitet! Och givetvis ett jättestort tack till Elisabeth för en synnerligen trevlig förmiddag! Nu vet vi bland annat att människan haft hunden som följeslagare i nästan 40000 år! Inte konstigt att det skulle kännas tomt utan hundtassar omkring sig!

  
Glad professor                                                          Elisabeth demonstrerar


   
Handlerträning                                                           Koncentration


  
Vi väntar på vår tur                                                    Fikadags


   
Hundens kranium                                                              Bäst i test