Rätt som det regnade kom det en skur....................

Om förra årets Taxens Dag kännetecknades av strålande solsken gick årets version mer i det blötas tecken. Trots det stundtals bedrövliga vädret anslöt sig ett 50-tal riktiga taxentusiaster till årets TAXENS DAG!

Som vanligt hölls aktiviteten på Hässleholmsgården där det fanns olika trivsamma aktiviteter för både hundens och människans kropp och själ. man kunde prova på agility, testa gryt med hjälp av Gittes transportabla testgryt med det för taxarna så skojiga kaninskinnet och givetvis pröva lyckan i lotteriet och i utställningsringen. Först vankades det ringträning där ekipagen hårddrillades inför det kommande "allvaret". Dagens "domare" Eva betonade många gånger vikten av att "se ut som en vinnare" och snart marscherade samtliga ekipage runt i ringen med en min likt professionella utställare.

Därefter intog Christer Häggebrink ringen med sina tre duktiga strävhårstikar för en stunds uppvisning och demonstration av "Lydiga Taxar". Jag är säker på att många skänkte en lätt suckande tanke till sin egen kära men ack så olydiga tax därhemma! Med vetskapen om hur egensinniga taxar är förstår man hur mycket arbete Christer måste lägga ner för att få tre så duktiga taxar! Tack, Christer, för att vi fick njuta av dem!

Och som sagt, mellan regnandet så kom det en skur....... Ett av dagens rejäla skyfall vräkte ner över tre duktiga ungdomar som deltog i Barn med Hund. Alla tre mycket entusiastiska och duktiga och som segrare utsågs Ellinore med lille Anton. Trots det ihållande regnet gav hon aldrig upp en sekund av koncentration på hunden, och sådant ger poäng!

Nu kom turen till de fyrbenta småttingarna - inte mindre än 6 valpar mellan 4 och 9 månader deltog och till vinnande valp utsågs Svarta Zara, en trevlig långhårsdvärgtik, ägd av Ulla Nilsson. Därefter kom den klass som jag faktiskt inte tror finns någon annanstans än hos Taxklubben - nämligen "Dagens bästa Icke-tax"! 8 hundar av skiftande ras och storlek deltog och till dagen flottaste "Icke-tax" utsågs den svarta blandrashanen Bamse, väl visad och ägd av Rebecka Selin.

Sedan var det dags för "Vardagstaxar" Här får alla sorters taxar vara med som av någon anledning inte kan delta på vanliga utställningar, såsom kastrater, kryporchida hundar och de utan stamtavla. Inte mindre än 9 taxar deltog. Först utsågs en vinnare från varje hårlag och slutligen den bästa av de tre. Som Dagens Bästa Vardagstax utsågs det trevliga röda långhåret Sacke, ägd av Margaretha Palmkvist.

Nu strömmade showhundarna in i ringen och visade upp sig efter bästa förmåga. De 6 ekipagen höll utmärkt kvalitet och domaren hade ett huvudbry att sortera fram dagens vinnare. Till slut stod det mellan den söta strävhårstiken Bellomis Kelda, ägd av Gunilla Hägerstedt och en svart korthårshane med Kalle Larsson som handler. dagen till ära hade Kalle iklätt sig sin stiliga M90-uniform och den i kombination med den utmärkta ungerska korthårshanen Othello vom Golf kunde domaren inte motstå! Segraren applåderades stort av publiken.

Tack alla ni, som kom och visade att taxägare, dem kan vädret inte rå på! Stort tack för att ni gjorde dagen till en trevlig och minnesvärd sådan och väl mött till nästa års upplaga av TAXENS DAG!

Och vi hoppas att den som skulle ta med sig det fina vädret kommer ihåg det till nästa år!

   
Bästa "Barn med hund" - Ellinore med Anton              Bästa valp - Svarta Zara

   
Dagens vinnare i Bästa Vardagstax - Sacke               Bästa Vardagstax - Sanna

  
Bästa Vardagstax - Edvin                                     Gitte drar vinsten i lotteriet!

  
Christer med sina tre duktiga taxflickor                   Full fart över agilityhindret

  
Dagens bästa Icke-Tax, Bamse                             Dagens BIS-vinnare Othello vom Golf


Dagens BIS-2, Bellomis Kelda                               Dagens BIS-3, Billy